Vietnamskou restauraci na Klatovské třídě 85 zavřeli inspektoři při kontrole minulý týden. „Na místě byly zjištěny výrazně nevyhovující hygienické podmínky v prostorách kuchyně a přípravny kuřecího masa, které byly silně znečištěny,“ uvedl mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.
Podle jeho slov byla špína na stěnách, na stropech, v umyvadle a také na plochách pro přípravu pokrmů. „Z digestoře odkapával tuk a na pracovních plochách byla usazena zašlá špína a zbytky surovin. V prostorech kuchyně i baru inspektoři zjistili další nedostatky, například nekryté odpadkové koše,“ podotkl Kopřiva.
Doplnil, že tento stav je v rozporu s hygienickými předpisy a inspekce na místě uložila zákaz užívání prostor. SZPI nařídila odstranění zjištěných nedostatků a s provozovatelem zahájí správní řízení o uložení pokuty.