Soutěžilo se v devíti kategoriích. V kategorii masných výrobků uspěla přešínská tlačenka speciál z řeznictví a uzenářství Herejk, v pekařské kategorii zvítězily svatební koláče se šlehaným máslem Vlasty Václavíkové z cukrárny U Marka.
Z cukrářských výrobků komisi nejvíce zachutnaly pošumavské řezy s tvarohovou náplní a směsí lesního ovoce ze Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech.
Hned dvě ocenění získala společnost Lukrena a to za nebílovský mošt a sušená jablka. Hodnotitele zaujal i uzený siven ze zpracovny ryb Klatovy.
Všechny tyto výrobky získaly právo po čtyři roky používat na obalu logo "regionální potravina".
Zvláštní ocenění komise udělila i za plzeňskou roštěnou firmy Kvarda, za šumavské maso z řeznictví Šnebergr a za libové uzené společnosti Plzák z Plzně.
Cenu hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance si odnesl Horský hotel Belveder, kde vaří třináctistupňový pivní medový speciál Pašerák.
Do letošního ročníku soutěže o nejlepší lahůdky kraje se přihlásilo 22 výrobců s celkem 52 produkty. Ty nejlepší vybírala osmičlenná komise tvořená odborníky z ministerstva zemědělství, zemědělské a potravinářské inspekce, agrární komory, potravinářské komory a dalších institucí.