Na jídelníčku byly předkrmy, polévky a samozřejmě hlavní jídla. "Recepty pro dnešní vaření jsem vybíral ve své fantazii," usmívá se Dalibor Tolaš. Příprava na páteční hody mu trvala tři dny a přítomní se jen olizovali.
Posuďte sami - mezi předkrmy byly slanečkový a kuřecí salát, salát s poetickým názvem Letní blues s ementálem, cherry rajčátky, vajíčkem, trochou majonézy a dalšími kuchařovými ingrediencemi, či zeleninový francouzský toust.
Polévky připravil Tolaš nejen ze svých oblíbených hub, tedy Houbovou tmavou, ale také Kozelkovou válečnou se zelím či speciální Kalifornskou vinnou s mušlemi.
Tolaš připravil dva guláše a také výtečnou houbovou omáčku
Po polévce měl pěvec připraveny dva klasické guláše - Hovězí guláš a la Tolaš a Segedínský guláš.
Tolaš je nadšeným houbařem a tak dary lesa nemohly mezi hlavními jídly chybět. Strávníci si mohli vychutnat například výtečnou houbovou omáčku.
"Už se těším na májovky a smrže. A také na mykologickou poradnu. Když ji v roce 2000 Svatopluk Holec znovu založil, stal jsem se jejím pravidelným návštěvníkem. Sbírám houby sice po celý život, ale je jich tolik, že se mám pořád co učit," říká Tolaš, který je také členem mykologické společnosti.
K vaření jej přivedl jeho tatínek už ve dvanácti letech. "A je to můj celoživotní koníček, sám rád jím a jsem rád, když chutná i ostatním," dodává barytonista. A na strávníky si rozhodně stěžovat nemůže. V pátek vraceli jen prázdné a pečlivě vyjedené talíře.