Zelený ležák zajiskří ve čtvrtek například ve sklenicích hostů Pivovarského dvora v plzeňských Černicích. "Je se svěží příchutí trojice bylinek," prozrazuje marketingový šéf podniku Petr Míč.
Předpokládá, že hektolitr piva vezme za své během jednoho dne. "Zároveň čepujeme patnáctistupňový speciál. Ze dvou druhů sladu," doplňuje Míč.
Zelené pivo poteče rovněž v devíti šumavských hospodách a restauracích. Originální akcí startuje oslava 20. výročí vzniku národního parku.
Třináctistupňový speciál Starobrno mohou místní i návštěvníci ochutnat v penzionech U Michala v Prášilech a Arnika v Modravě, v hospodě U Krámu na Horské Kvildě, hotelu Šumava Inn na Kvildě, Parkhotelu Tosch v Kašperských Horách, na návsi v Českých Žlebech, wellness hotelu Marlin v Nové Peci a hotel Zlatá Hvězda ve Vimperku.
Někde s točením zeleného piva ale začali už před několika dny. "Kopřivovou dvanáctku máme na čepu již od neděle," říká sládek dobřanského minipivovaru Modrá hvězda Petr Petružálek. Celkem navařil na 300 litrů, na Velikonoce připravil i medové pivo.