Snímek z loňského Apetit festivalu v Plzni.

Snímek z loňského Apetit festivalu v Plzni. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Fresh Festival bude letos třídenní. Ochutnáte krajtu i krokodýla

  • 2
Vyhlášení šéfkuchaři a experimentátoři, ale i populární osobnosti z televizní obrazovky budou vařit na květnovém Fresh Festivalu v areálu OC Plaza Plzeň. Akce, doposud známá jako Apetit festival, bude letos poprvé třídenní a kromě soutěže restaurací nabídne mimo jiné i kulinářské workshopy či extrémní pochutiny.

„Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show. Na hlavním pódiu své umění ukáže ‚zlý šéf‘ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák, nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef,“ zve pořadatel festivalu Petr Jirásek.

Tím ovšem výčet známých tváří nekončí. U plotny se objeví také Ivan Vodochodský, Gondíci, Riccardo Lucque, Karolína Kamberská a avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí molekulární kuchyni a extrémní catering.

Fresh Festival bude mít letos nově i druhé pódium, z nějž známé osobnosti povedou kulinářské workshopy. Zájemci se tak mohou učit vařit pod vedením Zdeňka Pohlreicha, Marcela Ihnačáka, foodblogerky Veroniky Koko Kokešové, Markéty Hrubešové či Petra Havlíčka.

„Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou spolu s nimi vařit naživo,“ doplnil Jirásek.

Festivalu se zúčastní také pivovary a vinařství

Také letos bude součástí festivalu soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se účastní top restaurace regionu se svým degustačním menu.

Přímo na festivalu návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny - krajta královská,krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá představí molekulární gastronomii.

V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika Koko Kokešová představí svoje chilli menu.

Soutěže o pivo Fresh Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky návštěvníků uspokojí také desítka vinařství.

Kulinářský festival v Plzni vždy navštěvují tisíce lidí a právě kvůli velkému zájmu bude letošní ročník třídenní. V pátek 22. května program potrvá od 15 do 21 hodin (vstupné 50 korun), 23. května od 10 do 21 hodin (vstupné 100 korun) a 24. května od 10 do 16:30 hodin (vstupné 50 Kč).