- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tato prace je narocna jak fyzicky, tak psychicky. Platy jsou mizerne jeste na cerno. A myslenky majitelu, ze si personal vydela na dyskach, bejvavalo...
Bavil jsem se s jedním majitelem restaurace na venkově (ale v turistické oblasti) a tvrdil mi, že kuchařovi dává dvojku denně. To mi nepřijde zas tak málo.
za kolik hodin? a jsou ty peníze vyplácené legálně nebo jako obvykle na černo?
Tak tomu říkám překvapení, že v restauracích se dělá na směny. Samozřejmě, problém s penězi je včetně placení části výplaty načerno. Dokud se restaurace budou tvářit, že polední menu za 70 Kč je ekonomicky udržitelná cena, ani větší mzdy mít nebudou.
A nemůže to být tím, že majitelé restauračních zařízení nejsou ochotni za odvedenou práci normálně zaplatit?