Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuchaři a číšníci nepracují v oboru, odradí je směny za málo peněz

Jen minimum absolventů středních škol zaměřených na hotelnictví a cestovní ruch z Plzeňského kraje odchází pracovat do oboru, který vystudovali. Podle zkušeností jich je pouze mezi 20 a 40 procenty, zbylí míří buď na vysoké školy, nebo pracovat v úplně odlišném odvětví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M19a68r56t16i57n 19P90e74l61á92k 7457323510605

Tato prace je narocna jak fyzicky, tak psychicky. Platy jsou mizerne jeste na cerno. A myslenky majitelu, ze si personal vydela na dyskach, bejvavalo...

0/0
10.5.2017 20:42

F85r96a25n68t15i27š47e17k 35M47o19s55s 8552563659739

Bavil jsem se s jedním majitelem restaurace na venkově (ale v turistické oblasti) a tvrdil mi, že kuchařovi dává dvojku denně. To mi nepřijde zas tak málo.

0/0
10.5.2017 15:05

R73o66m44a70n 45S90t42o22n39e31k 1619563209451

za kolik hodin? a jsou ty peníze vyplácené legálně nebo jako obvykle na černo?

+2/0
10.5.2017 15:28

P48e54t93r 84N96i80v77n60i29c92k56ý 3122424195957

Tak tomu říkám překvapení, že v restauracích se dělá na směny. Samozřejmě, problém s penězi je včetně placení části výplaty načerno. Dokud se restaurace budou tvářit, že polední menu za 70 Kč je ekonomicky udržitelná cena, ani větší mzdy mít nebudou.

+1/0
10.5.2017 12:57

J11i63ř44í 18V86a28c78e87k 9798248936635

A nemůže to být tím, že majitelé restauračních zařízení nejsou ochotni za odvedenou práci normálně zaplatit?

0/0
10.5.2017 10:00



Najdete na iDNES.cz