Diskuze

Nejlépe chutnají české brambory, které se prodávají nemyté, říká šlechtitel

Při nakupování brambor sledujte zemi původu a vždy raději sáhněte po bramborách zašpiněných od hlíny, než po těch umytých. Takové rady dal v rozhovoru pro MF DNES ředitel šlechtitelské stanice z Velhartic na Klatovsku Viktor Kopačka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slyšel jsem to jako vtip, ale věřím, že se to děje.

Jak se vyrábí kvalitní Bio brambory? Přivezou se nejlevnější z Polska a svrhnou do bahna.

0 0
možnosti

Brambory z ceskeho Kauflandu, Alberta, Billy, Globusu se nedaji jist. Ale koupil jsem nemeckem Kauflandu Regensburgu a ty byli vynikajici.

1 0
možnosti

Já koupila v Kauflandu brambory a byly lahodné. Jen škoda, že jsem si nepoznamenala odrůdu.

Před mnoha lety jsem dělala kvalitáře v Zelenině a při bramborové kampani jsme se jich něco navařili a ochutnali. Po našich českých a slovenských jsem dovážené rané brambory považovala za nepoživatelné a raději jsem si vždy počkala až na ty české.

Není brambor jako brambor, to je fakt. Pamatuji si, že jsme ze Slovenska od Velkých Levárů vozili červené brambory, pěstované v písčitých půdách. Byly nejen chuťově moc dobré, ale ony ani nebyly mechanicky poškozené a tak byla jejich skladovatelnost vynikající. Lidé je zprvu chodili reklamovat jako krmné, ale když je ochutnali, jiné už další rok nechtěli.

0 0
možnosti

I70v94o 24B30o50u34š98e

10. 12. 2016 11:27

Viktor prostě produkuje brambory nemyté.

0 4
možnosti

Pokud má rozum, pak ano. Myté brambory se kazí.

4 0
možnosti
Foto

J42a83n 32B51r11a22u90n

10. 12. 2016 11:16

Nejlepčí brambory jsou hranolky!;-)

1 6
možnosti

A nejlepší Braun je Philips :-P

1 0
možnosti

To mi říkával můj děda... brambory neumývat, až oloupné.

0 1
možnosti

To je hloupost. Před loupáním už umýt, ale neskladovat umyté. Když je neumyjete, navíc si dřív ztupíte škrabku

3 1
možnosti
Foto

Nejslavnější oblíbená odrůda byla Bintje. Žádná odrůda však nevydrží desetiletí bez změny kvality, z Bintje se vypěstovaly další velmi oblíbené odrůdy- Agria a Grata.

Brambory se nejenom nesmí mýt, ale musí se skladovat s přístupem vzduchu a za tmy, teplota by neměla být víc, než 8 - 10 stupňů, pokud možno stálá, t.j. sklípek mimo vytápěnou budovu.

3 0
možnosti

Nejlepší brambory jsou českého původu od osvědčeného soukromníka, nemyté a uskladněné ve vlhkém a chladném sklepě. Střední velikost je chuťově ideální a jestli jsme nebo nejsme bramborářskou velmocí, bych si hlavu nelámal. Proč českého původu? Každý stát má určité chuťové priority, proto je nejlepší český česnek, všetatská cibule, malínský křen a tvrdonická rajčata - potraviny, které byly ve svých oblastech přivedeny k dokonalosti, což je způsobeno mj. i místním klimatem.

12 0
možnosti

:-) Pan má přiznačné jméno, ono k bramborům Kopačka patří;-D

4 0
možnosti

Ano jméno se má hodit k profesi. U nás je veterinář MVDr.Chlupatý.

0 0
možnosti

J74a62k81u22b 88L35í95s10k88a

10. 12. 2016 10:18

Tak s kupováním brambor na vesnicíh u cest je konec, stejně jako s vajíčky... Pochybuji totiž že si ten dědula nebo babča co to tam prodávají, budou pořizovat EET kasu... Ale co, beztak to byli zloději, když neplatili daně, že? :)

4 6
možnosti

Do 250 000 Kč tržeb by měla být výjimka. Ten děda nebo babča větší tržby mít nebudou.

1 0
možnosti

Už několik let beru brambory od zemědělce na Vysočině. Chuťově skvělé a vydrží až do těch nových. No, vydržely by déle, ale zas tolik jich nebereme. Jednou jsme jeli na chatu, brambory jsme si doma zapomněli, tak jsme koupili u stánku při cestě. Nedalo se to jíst. Ty byly horší, než ze supermarketu.

5 0
možnosti