- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je dobře, že k takovému rozhodnutí dospějí provozovatelé i bez nařízení státu co se týče Jekylla, tam bylo vždycky dost zahuleno, je fajn, že už se tam kouřit nebude. A takových podniků je v Plzni víc a víc
Super přístup, konečně mohu po dlouhé době zase Na Parkán na pivo.
Ať si majitel ve své hospodě dělá, co chce. Je jen jeho věcí, na jakou klientelu se zaměří.
No nevím... připadá mi, že mnohem větší smrad ve městě než z cigaret je z TDIček táhnoucích pěkně vocpoda. Dělá se mi z toho šoufl, u benzinu problém nemám...
Nesouhlasící si vozí zadnici v dehtu předpokládám...
Díky každému restauraterovi za takové rozhodnutí.
Tak by to mělo být... Ať se každá hospoda rozhodne sama zda se v ní bude kouřit nebo ne...
Co by se mělo ale potírat je kouření všech veřejných místech. Vaťany na chodníku a smrad po ránu je opravdu líbeznej
Kuřácký smrad mně velmi vadí, nicméně do restaurací chodit nemusím a tak do nich nechodím. Víc mně vadí kuřáci na ulicích a na zastávkách hromadné dopravy.
Je dobré si uvědomit, že hlavním cílem zákazu kouření není zdraví a pohodlí hostů, ale zdraví personálu a ještě více celkové omezení kouření ve společnosti. Obzvláště aby co nejméně mladých lidí začalo kouřit. Z tohoto hlediska ten zákon posuzujme.
A že by soukromý majitel měl mít právo rozhodnout, zda se v jeho podniku bude nebo nebude kouřit, je v moderním státě nesmysl. Již nyní musí majitel restaurace dodržovat stovky hygienických, bezpečnostních a finančních zákonů a předpisů a nikdo proti nim neprotestuje. Kouření je již nyní zakázáno v soukromých dopravních prostředcích, ordinacích, obchodech, kancelářích, divadlech atd. Má smysl se bavit, zda je zákaz kouření v restauracích účelný, ale stát na něj nepochybně právo má.
By by fajn, kdyby nám restaurace sdělili po nějaké době, kdy zrušili kouření v jejich prostorech, jak se to odrazilo v návštěvnosti. Bohužel takové údaje nám nikdo nepodává, takže nelze dovodit, zda se něco změnilo i pro provozovatele, či nikoliv. Myslím si, že pro ně je nejdůležitější, zda mají kšefty.
Pokud jde o nekuřáky, tak si jednoduše zapálí vždy venku. Už ted jsou před některými obchodáky, restauracemi apod. tzv. zakouřené zóny, přes které je nutné se dostat, pokud se se chcete do určitých prostor dostat. V podstatě je to mnohdy horší, než kdyby se kouřilo uvnitř, pač některé takové prostory jsou skoro neprůhledné.