- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak špagety Carbonara dělám výhradně z domácích vajec, protože tam se žloutky prakticky nevaří, jen se nalijí na hotové těstoviny a nechají se ztuhnout.
Divím se, že takové jídlo dělají ve veřejné vývařovně, to je jako dát si ve vývařovně tatarák... Taky slušný risk.
... nno oni to dělají á-la , tak bude asi odlišná receptura...
Problém není v Polsku nebo ve Vodnanech, ale v tom, že vývařovna nedodržela technologii - aby bakterie salmonely zahynuly a tím se staly neškodnými stačí, aby proběhla pasterizace při 72 C po dobu 16 sekund!
zajímal by mě zdroj vajíček, sázím na Polsko..
To je celkem sranda, po dlouhá léta jsou tu vietnamské a čínské vývařovny předkládány jako velmi nebezpečné a nakonec tu stovky lidí otráví renomovaná česká cateringová firma.
No a, to nevylučuje, že nebyly ´vietnamské a čínské vývařovny dlouhá léta velmi nebezpečné´. Před časem se psalo o nějakém asijském bistru také v Plzni, kde bylo plno špíny a myši.
Možná už majitel neotevře vůbec nikdy
Až mu přijde účet za léčbu od zdravotních pojišťoven, a od sociálky za vydané dávky pro nemocné, a od poškozených požadavek na ušlý výdělek.
Jen šílenec není při provozování vývařovny jídla dostatečně pojištěn....
Myslel jsem, ze se salmonela znici varenim, ale asi si to s necim pletu.
Pro tuhle firmu docela těžká rána. Někde se stala chyba a xx lidem způsobili v tomto letním horku nic moc příjemného. Salmonelu jsem měl a je to hnus, ač o život nejde. To že člověk "nedoběhne", to je prostě děsný. Odhadoval bych to na ty vejce.
Doufám, že to je začátek konce těchto pseudo jídel, za pár šupů, které ,,otravují´´ život všem poctivým hospodským, a ted už i svým odběratelům
Které,,konkurují,,. Vlastníte hospodu?