- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ale chemik Schneider ne a ne zkrachovat. Divím se, že nékdo může jeho "výrobky" vůbec kupovat
15 ha zemědělských pozemků, odchov hovězího a vepřového dobytka. Jediné, co jsem slyšel, bylo, že klekne, nevydrží a pod. Říkám. Máš novou halu, nové zemědělské stroje. To nepočítej, to jsou dotace. A volil by tenkrát Sládka. Už nemám kamaráda.
O výuční obor řezník není zájem? No bodejť, dnes musí mít každý nejméně maturitu, řemesla všeobecně upadají nejen řezníci.
Jsem ze ZČ. Řezníci, kteří mají i svou prodejnu, resp. kteří dováží do "normální" masny a maso a masné výrobky nešidí, tak problémy nemají. "Velkochovatelé" a ti co nic neumí zásobují obchodní řetězce a pláčí.
V zahraničí mají větší dotace, navíc vyrábí ve velkém, takže je cena příznivější a ne na úkor kvality. V ČR pak řezníci opravdu mohou zkrachovat. A zásadní otázka je: až nebudou mít v zahraničí takové dotace a pujdou třeba i z jiných důvodů s cenou nahoru a my nebudeme mít domácí výrobu, co pak? :-)
...jestli jezdej delat do ciziny za pulku mistni mzdy, tak se divim, ze jim tu ubytovnu jeste nezapalili... Zlati ukr u nas...
že je ten řev kvůli tomu, aby naši zemědělci měli vyšší dotace? Tedy já nevím, jak to dělají ostatní, ale já kupuju u českých řezníků.
to já ne, i když by to bylo hezké, ale kupuji poměr cena/kvalita. Chci co nejlevnější, ale aspoň přiměřené kvality
ale bylo kvalitní. Pak si chtěl každej nahrabat, začal to šidit a předražovat a teď se diví, že od takových Krkovičků nechce nikdo nic koupit. Proč by taky.
Omyl. Spíš jde o to, že řezníci zvyklí za komunismu masivně šidit a šmelit tento zvyk přenesli i do kapitalismu. Ovšem zapomněli na jednu věc. Že dnes má člověk na výběr. Dřív neměl.
ttato pasaz je docela sranda...
"Více na odbyt jde maso, protože nabízíme to, co konkurence nemá - například mramorové hovězí z USA a telecí,".........
Mramorove maso nemusim, ale mramorovane mam rad... to teleci nevim kdo kupuje.... Ja mam rad teleci rizky a rad si je udelam, protoze je nezeru porad a jednou za dva mesice si dopreju radsi ten teleci a pochutnam si... ale reknete, kdo na to ma?
No, kdo na to má. Třeba já. Můžu si každej den koupit na oběd řízek u řezníka, k tomu mám 1/4 chleba a hořčici. Za 40 kaček. Ale taky si můžu dát v hospodě minutku za necelý kilo. Mramorovaný hovězí z USA nemusím, i když určitě nebude špatný. Jenom není český. Taky bych řekl, že je u nás HODNĚ předražený.
Jestli nás něco likviduje tak je to blbost tohoto národa,od špiček počínaje a plebsem konče ! ! !