- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Táta marně hledá, kde sehnat v Plzni slušný chleba, musím mu ho vozit z Klatov. A konkrétně u Vokurky byl ten problém, že když jsem se tam odpoledne cestou z práce zastavila, tak to nebylo o tom, co potřebuji, ale o tom, co mají, protože skoro všechno bylo vyprodáno.
Dám metál pekařovi kterýmu to dojde a přestane se bičovat pečením v noci a připraví dávku čerstvého pečiva na odpoledne - na čas kdy jdou normální lidi z práce... To je můj věčný sen, koupit si čerstvé pečivo ve čtyři - v pět odpoledne... Chápu že dělníci potřebují svačinu ráno, ale doba se změnila a docela dost lidí by uvítalo, kdyby nebylo vyprodáno odpoledne - proto jezdí do řetězců - protože u těch malých mají odpoledne prd...
Přesně proto asi článek není o níže zmiňovaném Kučerovi, ten peče i odpoledne. A třeba zrovně u Metlickýho mi nic nechutnalo, přišlo mi to stejný právě jako ty obchoďákový prefabrikáty.
Taky peče dobře a je to fešák ( pro ženské nákupčí ) každý ráno vstává brzo a jde sám válet těsto . Maji tam okýnko, kde vám se to dá koupit ještě horké.
že v Německu v jakémkoli městečku se střídají pekárny, řeznictví a jiné malé obchůdky a je jich tam nepočítaně a všichni (asi) prosperují?
Tak ono je to taky o kvalitě, co lidi jí. Lidi, co prostě otáčí každou korunu, raději koupí konzumní chleba, který se za dva dny začíná solidně rozpadat. Také záleží, jak rychle dokáže ten aten potravinu spotřebovat. Pokud má někdo chleba na den, tak je asi jedno, jaký koupí, nebot první den se dá jíst všechno. Ovšem pokud jsou tací, kteří mají chleba třeba na 4-5 dní, tak s eurčitě vyplatí si připlatit. Dobře vím, že chleba pod 30 korun je za tři dny jak šrot. Naopak dražší chleby vydrží opravdu i 6 dní. Stejné je to s rohlíky a dalším pečivem. Jak zde ěnkdo psal, je to o reklamě. Možná kdyby se našel ěnkdo, kdo by udělal nějaký test pečiva ve městě a pak o tom někde napsal, tak by lidé prozřeli. Ale když nikdo nic neví, raději půjde do nejbližšího marketu. A to ještě nemluvim o večerkách, kde vietnamci pečivo mrazí.
že koupit kvalitní pečivo po 17:00 je obrovský problém, v krámech to vypadá jak za socíku - něco obschlé v koutě ...
JIří Königsmark v Plzni, Ovocné ulici 15. My tam jezdíme už déle než dva roky. Pán je už v důchodovém věku, svoje řemeslo ale umí perfektně, dělá to pro radost. Chce to vyzkoušet dopoledne a vyberete si. Nepeče toho moc, protože v tom malém množství si nemůže dovolit, aby mu pečivo zbývalo. Kolem 14. hodiny už nic nekoupíte. Manželka si u nich jednoduše vždycky na další den objedná, co chce. Dělají žitné, špaldové, vícezrnné pečivo, samozřejmě různé sladké koláčky apod. Ještě nikdy jsem nebyl zklamaný.
Díky za tip, někdy se tam v Doudlevcích zastavím.
Mimochodem docela dobrý chleba dělá taky Kanta v Touškově - 1300g letos za 35 Kč. Jo, Šumavu koupím o 10 Kč levněji, ale na tomhle si víc pochutnám a netvrdne tak rychle. Přímo v pekárně nakoupíte jedině po ránu tak do devíti hodin (než vyprodá), ale kupujou od něj i některé potraviny v okolí. Nejradši stejně beru přímo u něj, dokud je chleba teplý. Jenom škoda, že člověk nemá cestu kolem vždycky, když chleba potřebuje...
Já si myslím, že lidé prozřou a za nějaký čas (otázkou je, za jak dlouho) se vrátí k nákupům u regionálních či místních producentů. Prvním krůčkem jsou farmářské trhy. Stačí zajet kousek za hranice a je krásně vidět, jak každá víska má svou backerei apod. Bohužel jsou lidi na jedné straně limitovaní financemi a na druhé mediálně zblbí reklamou .. to je samé Penny, Lidl, Tesco :(
Ne všechny argumenty v článku jsou IMHO 100% pravda. Znám jedno plzeňské pekařství, kde otevírají v 8 ráno a od 7:20 se před jeho vchodem schází celá řada lidí (valnou část tvoří lidé důchodového věku), až se před osmou hodinou udělá poměrně dlouhá fronta. Ta fronta pak až půl hodiny neopadá. To samé se opakuje ve 2 hodiny po obědě. A páteční ráno je kapitola sama pro sebe. Buď je to náhoda, nebo to ten pekař dělá suprově a kvůli tomu mu tam všichni chodí...a to je to tam dražší než v nějakym supermarketu...
Myslíš tím Bayer, ne? To je tak jediné rozumné. Jinak já jezdím dost po městě a kdybych znal kvalitní pekařství, kde najdu odpoledne nebo v podvečer čerstvý domácí chléb, tak tam nakupuju. Ale na žádné jsem nepřišel. Chce to taky trochu dělat marketing. Zato třeba o farmářském obchodu se mluví pořád a taky tam často chodím. Je dost lidí, co si připlatí za kvalitní potraviny. Ale chce to dělat trochu reklamu, spotřebitel není ochotný jezdit po celém městě, aby objevil zapadlý krámek.
máme tohle pekřství v ulici a hrůza, ve 2 hodiny nemají rohlíky ani chleba. Tak žádná škoda že končí.
Asi tak nějak
Rohlík za 3,-Kč, který člověk ráno koupil a dopoledne byl jako šutr