Inspektoři zjistili, že potravinářské prostory nejsou udržovány v čistotě a požadovaném stavu.
„V přípravně potravin a kuchyni se nacházely silně znečištěné stěny a stropy s oprýskanou omítkou, nánosy špíny a pavučinami. Na méně přístupných místech podlah a vybavení ležely nánosy špíny a byly objeveny stopy škůdců. Byla také zjištěna přítomnost hmyzu a to rusa domácího. Jednalo se nejen o uhynulé, ale i živé jedince,“ sdělil mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.
Doplnil, že zářivky v kuchyni nebyly opatřeny ochrannými kryty. Při jejich poškození či prasknutí by tedy hrozilo nebezpečí kontaminace potravin úlomky skla.
Podle Pejchala inspektor nařídil provozovateli, aby okamžitě pozastavil zpracování veškerých živočišných produktů. V případě, že provozovatel nedodrží požadavky na bezpečnost potravin, může dostat pokutu až do výše 50 milionů korun.
SVS nemá oprávnění k tomu, aby provozovnu kompletně zavřela. Případ proto předá k došetření Státní zemědělské a potravinářské inspekci a také hygienikům.