Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Plzeň zažila kulinářský svátek, na Apetit festivalu vařil Pohlreich

  13:13aktualizováno  13:13
Svátek všech gurmánů - plzeňský Apetit festival, o víkendu opět přilákal tisíce návštěvníků. Ochutnávali speciality z nabídky mnoha restaurací a ti nejšťastnější okusili i pokrmy, které přímo před zraky diváků připravil guru české gastronomie Zdeněk Pohlreich.

Na Apetit festival v Plzni dorazilo několik tisíc návštěvníků (18. května 2013). | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Právě kulinářská show Zdeňka Pohlreicha, která byla v sobotu k vidění hned dvakrát, spolehlivě přilákala před hlavní scénu nejvíce návštěvníků. 

A jaké bylo menu podle "šéfa"? Makrela s mandlovou krustou a pyré z paprik a fenyklu, Svatojakubské mušle s espumou z květáku a kořeněnou omáčkou a Tagliolini s citronem a bazalkou.

Fotogalerie

Při druhém vystoupení pak Pohlreich připravil Flank steak s glazírovanými cibulkami, Spaghetti se slávkami, česnekem a peperoncinem, Vejce Benedikt, Chřest s maltézskou omáčkou a Vepřovou kotletu se zelím, pestem a slaninou.

"Na tohle vaření jsem chtěl věci, které budou rychlé a trošku vizuální," vysvětlil Pohlreich, jak vybíral recepty pro vaření na plzeňském Apetit festivalu.

A jak se mu vařilo v Plzni? Prý stejně dobře jako všude jinde, komentoval s úsměvem a přiznal, že podobné akce pro veřejnost má moc rád. 

"Mám pocit, že je dobře, že se z nich stal takový zvyk, nechci říkat móda. Myslím, že jídlo zasluhuje hodně pozornosti a tyto akce to samozřejmě zlepšujou," míní Pohlreich, který i v západočeské metropoli pobavil diváky svým vtipkováním. 

Sushi, telecí líčka i krevety

Gurmáni si během sobotní části festivalu skutečně přišli na své, u mnoha stánků s prezentacemi jednotlivých restaurací mohli v nejrůznějších úpravách ochutnat například telecí líčka, kachní játra, jehněčí speciality, nadívanou kachnu, lososa, hovězí steaky ale i krevety nebo sushi.

Nechyběla ani nabídka kaváren, farmářské potraviny, stánek s několika druhy sektu a mnoho stánků, kde nabízely své výrobky minipivovary. 

Návštěvníci si pochvalovali nepřeberné množství pokrmů, které mohli ochutnat a příjemnou atmosféru. "Na Apetit festivalu jsem byla už loni a moc se mi tu líbí i letos. Chci si vybrat některý z pokrmů španělské restaurace El Cid a určitě se chystám i na ochutnávku sushi. To jsem totiž ještě nikdy nejedla," prozradila v sobotu Lenka Černá z Plzně.

Apetit festival pokračuje ještě během neděle. V poledne vystoupil Roman Vaněk se svým pořadem Peklo na talíři. Odpoledne pak své menu připraví Ondřej slanina z pořadu Kluci v akci a také Oldřich Sahajdák, držitel michelinské hvězdy.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Požár osobních aut v Poběžovicích ve čtvrtek 5. října.
Žhář ničí na Domažlicku auta, během dvou týdnů hořela už čtyři

Během dvou týdnů hasiči likvidovali dva požáry v Poběžovicích na Domažlicku. Neznámý žhář si v obou případech vybral ke svému řádění auta.   celý článek

(ilustrační snímek)
Muž nahlásil bombu na plzeňském soudu, dostal čtyři roky a musí platit

Čtyři roky ve vězení stráví Štěpán Paleček za šíření poplašné zprávy. Před dvěma roky oznámil, že je na plzeňském krajském soudu bomba. Kromě toho musí...  celý článek

Veronika Petrová přijela kvůli volbám až ze Švýcarska. (20. 10. 2017)
Je to povinnost, říká žena, která kvůli volbám jela z Curychu do Plzně

V pět ráno přijela do Plzně a o půlnoci se vrací zpět do Curychu. Stovky kilometrů cestovala šestadvacetiletá Veronika Petrová jen proto, aby mohla jít k...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.