Jehněčí maso s dýňovým pyré a kaštany.

Jehněčí maso s dýňovým pyré a kaštany. | foto: Grand Restaurant Festival

Menu Grand Restaurant Festivalu nabídnou čtyři restaurace z Plzeňska

  • 0
Čtyři restaurace z Plzně a z Nepomuku se zapojí do VII. ročníku Grand Restaurant Festivalu, který se uskuteční od 15. ledna do 29. února v 93 restauracích ve všech krajích České republiky. Zájemci ochutnají zvýhodněná festivalová menu ve třech tématech: Inspirace, Terroir a Gastronaut.

Speciální degustační menu je předem stanovené a zájemci si jej mohou objednat přes internet.

Podávat se bude například mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori a kaviár. Uzený pstruh a jelito, toast a wasabi sníh. Dále zauzený jelení hřbet, zvěřinová klobáska, uzené švestky, dýňové pyré a hříbkové krokety.

Na jídelníčku bude také parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré. Hovězí veverka tažená v portském víně, polentová kaše s tamarindem a medová řepa. Nebude chybět ani zvěřina, ryby a drůbež na všechny možné způsoby. Restaurace využívají farmářských produktů a též sezónních a lokálních surovin.

V Plzeňském kraji se do Grand Restaurant Festivalu zapojí Angusfarm v Nepomuku a dále plzeňské podniky Angus Steak House, El Cid Bar de Tapas a restaurace U Majáku.

Degustační menu lze zakoupit na webových stránkách festivalu zde. V nabídce jsou ochutnávky v rozmezí od 250 do 600 korun. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji.