Speciální degustační menu je předem stanovené a zájemci si jej mohou objednat přes internet.
Podávat se bude například mořská sasanka s Bloody Mary, umeboshi, ceviche z chobotnice, prach řasy nori a kaviár. Uzený pstruh a jelito, toast a wasabi sníh. Dále zauzený jelení hřbet, zvěřinová klobáska, uzené švestky, dýňové pyré a hříbkové krokety.
Na jídelníčku bude také parmentier z jehněčího masa z Rudimova s česnekem a šalvějí se zapečeným bramborovým pyré. Hovězí veverka tažená v portském víně, polentová kaše s tamarindem a medová řepa. Nebude chybět ani zvěřina, ryby a drůbež na všechny možné způsoby. Restaurace využívají farmářských produktů a též sezónních a lokálních surovin.
V Plzeňském kraji se do Grand Restaurant Festivalu zapojí Angusfarm v Nepomuku a dále plzeňské podniky Angus Steak House, El Cid Bar de Tapas a restaurace U Majáku.
Degustační menu lze zakoupit na webových stránkách festivalu zde. V nabídce jsou ochutnávky v rozmezí od 250 do 600 korun. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji.