- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je škoda, že češi nejedí jehněčí - no to by muselo být nejdřív v obchodech
Ano, kdo chce jehneci nebo kozi musi do indicke nebo arabske restaurace. Obcas tam zajdememe prave z toho duvodu.
Viděl jsem se pást krávy v pošumaví,.Nádherné kusy. Jak jsem se dozvěděl, dovážejí se téže do rakouska, takže to zrovna nemusí býti o skopovém.
... takže to nemusí být JENOM o skopovém.
Muslimové to skopové a jehněčí mají tisíce let vyzkoušené-vědí co je dobré!! tiše jim závidím- tedy jejich kuchyni
A to jim ty ovce dovazeji zive, aby je mohli ritualne podrezat? Protoze jinak by to nebylo halal nebo koser. A to by prece nejedli.
Jestli jsem četl pořádně, tak se tam píše o porážkách v Česku.
Asi napíšu notorietu, ale jehněčí mi také chutná, určitě je podle odborníku i zdravé, ale pokud patří mezi drahé druhy masa, tak si ho nemůžu dovolit tolik jako vepřový bůček, nebo vepřové vůbec, to platí i o králičím mase nebo zelenině či kvalitních rybách. Takže mohu snad říci, děkuji volný trhu a doporučení lékařů je mi k ničemu. Vyskakovat si mohu do výše svého platu.
Pre nás je jahňacie mäso drahé. Teraz, pred Veľkou nocou ho obchody ponúkajú ppo cca 8 eur kilo a to dostanete pol jahniatka aj s kožou a kosťami. Chovatelia sa čudujú, že Slováci ho nekupujú. Celé kamióny živých jahniatok mieria týchto dňoch do Talianska. Voláme ich beee kamióny. Vždy som sa čudovala, že moslimovia jedia tony baraniny, ale nepoznajú žinčicu,či bryndzu. Ale poznajú. Na bazare v Alanyi som ochutnala niekoľko druhov brynzde, v Grécku kupujeme skvelé maslo z ovečkoveho mlieka. A jedávame kleftiko, samozrejme. Len doma je to pridrahé.