Diskuze

Turci z Rakouska a Německa si oblíbili jehněčí maso ze západních Čech

Většina ovcí chovaných v Plzeňském kraji míří do Rakouska a Německa. Jehněčí a skopové maso je totiž základem jídelníčku Turků, kteří tam žijí. Díky jejich zájmu se také zvedly ceny masa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

ještě je krmte...

4 0
možnosti
PK

je škoda, že češi nejedí jehněčí - no to by muselo být nejdřív v obchodech

4 0
možnosti
ID

Ano, kdo chce jehneci nebo kozi musi do indicke nebo arabske restaurace. Obcas tam zajdememe prave z toho duvodu.

0 0
možnosti
VN

Viděl jsem se pást krávy v pošumaví,.Nádherné kusy. Jak jsem se dozvěděl, dovážejí se téže do rakouska, takže to zrovna nemusí býti o skopovém.

0 0
možnosti
LN

... takže to nemusí být JENOM o skopovém.

1 0
možnosti
PM

Muslimové to skopové a jehněčí mají tisíce let vyzkoušené-vědí co je dobré!! tiše jim závidím- tedy jejich kuchyni!!

2 1
možnosti
ID

A to jim ty ovce dovazeji zive, aby je mohli ritualne podrezat? Protoze jinak by to nebylo halal nebo koser. A to by prece nejedli.

7 0
možnosti
LN

Jestli jsem četl pořádně, tak se tam píše o porážkách v Česku.

1 0
možnosti
DO

Jehněčí je špičkové!

3 0
možnosti

Asi napíšu notorietu, ale jehněčí mi také chutná, určitě je podle odborníku i zdravé, ale pokud patří mezi drahé druhy masa, tak si ho nemůžu dovolit tolik jako vepřový bůček, nebo vepřové vůbec, to platí i o králičím mase nebo zelenině či kvalitních rybách. Takže mohu snad říci, děkuji volný trhu a doporučení lékařů je mi k ničemu. Vyskakovat si mohu do výše svého platu. Rv

13 0
možnosti
SM

Pre nás je jahňacie mäso drahé. Teraz, pred Veľkou nocou ho obchody ponúkajú ppo cca 8 eur kilo a to dostanete pol jahniatka aj s kožou a kosťami. Chovatelia sa čudujú, že Slováci ho nekupujú. Celé kamióny živých jahniatok mieria týchto dňoch do Talianska. Voláme ich beee kamióny. Vždy som sa čudovala, že moslimovia jedia tony baraniny, ale nepoznajú žinčicu,či bryndzu. Ale poznajú. Na bazare v Alanyi som ochutnala niekoľko druhov brynzde, v Grécku kupujeme skvelé maslo z ovečkoveho mlieka. A jedávame kleftiko, samozrejme. Len doma je to pridrahé.

4 0
možnosti
JN

Kupodivu zajímavý článek :)

0 1
možnosti