Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Malé pekárny v Plzni končí. Ubývá zákazníků, nejsou ani mladí pekaři

Po dvaceti letech končí v Plzni pekárna firmy Vokurka - racionální pečivo. Podle majitele Rudolfa Vokurky už mu činnost nepřinášela uspokojení. Ani duševní, ani finanční. Že situace v oboru není nikterak růžová, se shodují i další oslovení pekaři. Zájem o pekařství není ani mezi mladými, učební obor pociťuje dlouhodobý úbytek zájemců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Pejsátko

Zajímavé

Táta marně hledá, kde sehnat v Plzni slušný chleba, musím mu ho vozit z Klatov. A konkrétně u Vokurky byl ten problém, že když jsem se tam odpoledne cestou z práce zastavila, tak to nebylo o tom, co potřebuji, ale o tom, co mají, protože skoro všechno bylo vyprodáno.

0/0
13.1.2012 9:50

fikusak

-HK-

Dám metál pekařovi kterýmu to dojde a přestane se bičovat pečením v noci a připraví dávku čerstvého pečiva na odpoledne - na čas kdy jdou normální lidi z práce... To je můj věčný sen, koupit si čerstvé pečivo ve čtyři - v pět odpoledne... Chápu že dělníci potřebují svačinu ráno, ale doba se změnila a docela dost lidí by uvítalo, kdyby nebylo vyprodáno odpoledne - proto jezdí do řetězců - protože u těch malých mají odpoledne prd...

+2/0
10.1.2012 10:00

Ika Hostka

Re: -HK-

Přesně proto asi článek není o níže zmiňovaném Kučerovi, ten peče i odpoledne. A třeba zrovně u Metlickýho mi nic nechutnalo, přišlo mi to stejný právě jako ty obchoďákový prefabrikáty.

0/0
10.1.2012 11:58

zorro_rojo

Re: -HK-

No.. ty delniky do toho ani tahat nemusite. Stejne vstavaji davno pred sestou a pecivo maji z minuleho dne. :]

Jinak naprosty souhlas.

0/0
11.1.2012 12:27

petrfree

Zkuste Kučeru u jezírka

Taky peče dobře a je to fešák ( pro ženské nákupčí ) každý ráno vstává brzo a jde sám válet těsto . Maji tam okýnko, kde vám se to dá koupit ještě horké.

+2/0
10.1.2012 8:55

hha

Jak je možné

že v Německu v jakémkoli městečku se střídají pekárny, řeznictví a jiné malé obchůdky a je jich tam nepočítaně a všichni (asi) prosperují?8-o

0/0
10.1.2012 8:33

herbiraff

kvalita

Tak ono je to taky o kvalitě, co lidi jí. Lidi, co prostě otáčí každou korunu, raději koupí konzumní chleba, který se za dva dny začíná solidně rozpadat. Také záleží, jak rychle dokáže ten aten potravinu spotřebovat. Pokud má někdo chleba na den, tak je asi jedno, jaký koupí, nebot první den se dá jíst všechno. Ovšem pokud jsou tací, kteří mají chleba třeba na 4-5 dní, tak s eurčitě vyplatí si připlatit. Dobře vím, že chleba pod 30 korun je za tři dny jak šrot. Naopak dražší chleby vydrží opravdu i 6 dní. Stejné je to s rohlíky a dalším pečivem. Jak zde ěnkdo psal, je to o reklamě. Možná kdyby se našel ěnkdo, kdo by udělal nějaký test pečiva ve městě a pak o tom někde napsal, tak by lidé prozřeli. Ale když nikdo nic neví, raději půjde do nejbližšího marketu. A to ještě nemluvim o večerkách, kde vietnamci pečivo mrazí.

+1/0
10.1.2012 7:50

chrobaktruhlik

myslím

že koupit kvalitní pečivo po 17:00 je obrovský problém, v krámech to vypadá jak za socíku - něco obschlé v koutě ...

0/0
10.1.2012 7:37

rcibulka

ZKuste malé rodinné pekařství

JIří Königsmark v Plzni, Ovocné ulici 15. My tam jezdíme už déle než dva roky. Pán je už v důchodovém věku, svoje řemeslo ale umí perfektně, dělá to pro radost. Chce to vyzkoušet dopoledne a vyberete si. Nepeče toho moc, protože v tom malém množství si nemůže dovolit, aby mu pečivo zbývalo. Kolem 14. hodiny už nic nekoupíte. Manželka si u nich jednoduše vždycky na další den objedná, co chce. Dělají žitné, špaldové, vícezrnné pečivo, samozřejmě různé sladké koláčky apod. Ještě nikdy jsem nebyl zklamaný.

0/0
10.1.2012 6:46

Banjo Banjo

Re: ZKuste malé rodinné pekařství

Díky za tip, někdy se tam v Doudlevcích zastavím.

Mimochodem docela dobrý chleba dělá taky Kanta v Touškově - 1300g letos za 35 Kč. Jo, Šumavu koupím o 10 Kč levněji, ale na tomhle si víc pochutnám a netvrdne tak rychle. Přímo v pekárně nakoupíte jedině po ránu tak do devíti hodin (než vyprodá), ale kupujou od něj i některé potraviny v okolí. Nejradši stejně beru přímo u něj, dokud je chleba teplý. Jenom škoda, že člověk nemá cestu kolem vždycky, když chleba potřebuje...

0/0
10.1.2012 7:25

MrScully

Re: ZKuste malé rodinné pekařství

Kanta vloni umřel, ale předpokládám, že jeho postarší otec v obchodut tedy stále pokračuje?

0/0
10.1.2012 9:05

Jarda Kužel - Slavoj Houslice

Re: ZKuste malé rodinné pekařství

díky za tip, už tam jezdím třetím dnem ráno při cestě do práce a zůstanu jejich zákazníkem. Už dlouho se mi nestalo, že by mi tak chutnal chleba....

0/0
13.1.2012 8:29

Pejsátko

Re: ZKuste malé rodinné pekařství

Díky za tip, pošlu dál. Pro mne je to bohužel nedostupné, protože se tam dopoledne nedostanu.

0/0
13.1.2012 9:43

Bruhy

Lidé prozřou

Já si myslím, že lidé prozřou a za nějaký čas (otázkou je, za jak dlouho) se vrátí k nákupům u regionálních či místních producentů. Prvním krůčkem jsou farmářské trhy. Stačí zajet kousek za hranice a je krásně vidět, jak každá víska má svou backerei apod. Bohužel jsou lidi na jedné straně limitovaní financemi a na druhé mediálně zblbí reklamou .. to je samé Penny, Lidl, Tesco :(

+1/0
9.1.2012 23:26

kus nohy skříplej ve výhybce

Tak vám nevim...

Ne všechny argumenty v článku jsou IMHO 100% pravda. Znám jedno plzeňské pekařství, kde otevírají v 8 ráno a od 7:20 se před jeho vchodem schází celá řada lidí (valnou část tvoří lidé důchodového věku), až se před osmou hodinou udělá poměrně dlouhá fronta. Ta fronta pak až půl hodiny neopadá. To samé se opakuje ve 2 hodiny po obědě. A páteční ráno je kapitola sama pro sebe. Buď je to náhoda, nebo to ten pekař dělá suprově a kvůli tomu mu tam všichni chodí...a to je to tam dražší než v nějakym supermarketu...

0/0
9.1.2012 21:35

MrScully

Re: Tak vám nevim...

Myslíš tím Bayer, ne? To je tak jediné rozumné. Jinak já jezdím dost po městě a kdybych znal kvalitní pekařství, kde najdu odpoledne nebo v podvečer čerstvý domácí chléb, tak tam nakupuju. Ale na žádné jsem nepřišel. Chce to taky trochu dělat marketing. Zato třeba o farmářském obchodu se mluví pořád a taky tam často chodím. Je dost lidí, co si připlatí za kvalitní potraviny. Ale chce to dělat trochu reklamu, spotřebitel není ochotný jezdit po celém městě, aby objevil zapadlý krámek.

0/0
9.1.2012 21:49

jarda1530

chyba je jinde

máme tohle pekřství v ulici a hrůza, ve 2 hodiny nemají rohlíky ani chleba. Tak žádná škoda že končí.

0/0
9.1.2012 19:29

dnes_zítra_pozítří_a_možná_i_ted

Re: chyba je jinde

Asi tak nějak ;-)

Rohlík za 3,-Kč, který člověk ráno koupil a dopoledne byl jako šutrRv

0/0
9.1.2012 20:29

ununun

Re: chyba je jinde

to na jateční nebo poděbradově? já byl většinou v tý poděbradově spokojenej, ne vždycky teda bylo všechno, ale nakupoval jsem tam rád, zato na tý jateční jsem většinou nic nekoupil, protože tam měli jenom koláčky

+1/0
9.1.2012 20:59

Jarda Kužel - Slavoj Houslice

Re: chyba je jinde

Byl jsem v Poděbradově u nich tam, kam oko zákazníkovo nedohlédne. Tam rostla plíseň před očima.....

0/0
13.1.2012 8:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.