Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Plzeňský pivovar začal nabízet nefiltrovaný Gambrinus

Pivo s typicky kvasničným zákalem, jaké si dopřávali pradědečkové, si donedávna vychutnávali Západočeši jen v minipivovarech. Teď nefiltrovaný ležák navařil i plzeňský Gambrinus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jdobry

jaky pivo

Jaky nefitrovany pivo?

Dnes se tam gambac vyrabi "v papinaku", uvari se silnejsi, pak se naredi vodou atd. Kde je to pivo?

A vrchni sladek v "Pripoutejte se prosim" vypravel Krausovy, ze sel delat do pivovaru protoze se mu libilo jak je na spilce chladek kdyz ho tam otec, taky sladek, vzal. Generace jeho predku by ho napred utopily za redeni piva vodou v Radbuze nebo Mzi nejlepe na jejich soutoku a pak by ho poslaly hledat spilku. Trvalo by mu hodne dloho nez by ji nasel, misto ni je dnes velkokapacitni hospoda.

0/0
5.6.2011 18:02

Amanita phalloides erectus

***

To jsou šašci, Gambrinus se musí otáčet v hrobě.

0/0
3.6.2011 8:08

travasek

Chce se mi zvracet!!!

Boha jeho, takový blitky a voni se chvástaj, že je to kvasnicový škopek - no to mě fakt po*er zááááda!!! RvRvRvRvRv

0/0
3.6.2011 7:53

strasakvzeeeli

Šašci

Když vezmu jen Plzeňskej region ,tak si radši dam Kout,ne radši,ale bez přemejšlení.Ten nefiltroval nikdy,ale je bomba,jak se vrchní chemik Hlaváček drží těch čísel,asi už mu technologie zatemnily mysl ;-D

0/0
2.6.2011 23:50

Algeroth

Brzy?

Hm, to je mi ale novinka. To pivo bylo k dostání už před Vánocemi, sice jen v omezeném množství ale bylo. To semé teď o Velikonocích, také bylo k dostání. Že by se redakce probudila z nějaké kocoviny a vzpomněla si na nefiltrovaný Gambáč?

0/0
2.6.2011 16:02

Ruler

Teď nefiltrovaný ležák navařil i plzeňský Gambrinus.

co je tohle za blbost? prostě část výroby nezfiltrovali... ale takhle ta věta působí, jako by udělali něco extra / navíc...

0/0
2.6.2011 12:14

Sladek

Re: Teď nefiltrovaný ležák navařil i plzeňský Gambrinus.

Tos me zebral vitr z plachet.:-)  Vsechny varky jsou kvasnicove, lidicky.  Pak se zflitruji, pasterizuji a hotovo.

V [>-] Lezak!!

0/0
2.6.2011 23:22

strasakvzeeeli

Re: Teď nefiltrovaný ležák navařil i plzeňský Gambrinus.

R^;-D

0/0
2.6.2011 23:46

nibor

Dobrej pokus,

že by se už i ve velkovýrobnách dospělo k poznání, že lidi si začali konečně vybírat a přemýšlet, co pijí a přestali slyšet pouze na reklamu o nejmenovaných "řízných" pivech?

Holt malé a střední pivovary šly hodně kupředu, navíc stále rychlejším tempem vznikají nové minipivovary, jestli tento trend masoví producenti nezachytí, plakat nebudu, měli začít dřív. :-)

0/0
2.6.2011 11:12

desmodromV

Brzy

To jste se zase probudili brzy.

0/0
2.6.2011 10:52

jorbl2

Re: Brzy

To teda. A mám to podle článku chápat tak, že to bude jen na chvíli??

0/0
2.6.2011 11:11







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.